Добри новини за Шумахер

Добри новини за Шумахер

Състоянието на Михаел Шумахер продължава да се подобрява. Добрата новина съобщи мениджърът на легендарния пилот на Формула 1 Сабине Кем.

„Има малък прогрес в състоянието на Михаел Шумахер и това значително ни обнадеждава. Има моменти, в които идва в съзнание за малко. Подчертавам моменти. Подчертавам за малко. Редуват се моменти на съзнание и на безсъзнание и това е една обнадеждаваща новина", обясни Кем, цитирана от "Франс прес".

Тя допълни, че Михаел Шумахер е започнал да реагира на гласовете на хората около него и може да фокусира погледа си.

Когато Шумахер се събуди, ще бъде преместен в специализирана рехабилитационна клиника. Мозъчните му травми са толкова сериозни, че все още крият риск от неочаквани усложнения. Това остава единствената причина световният шампион все още да бъде поддържан в кома, коментира миналата седмица в. „Билд“.

Шумахер получи тежка черепно-мозъчна контузия при фатално падане със ски на 29 декември миналата година. Той претърпя две операции в болницата в Гренобъл, където бе настанен, и повече от два месеца е в състояние на медикаментозно поддържана кома, от която лекарите се опитаха да го изведат преди седмици. Усложнения на белите дробове обаче принудиха медиците да прекратят събуждането. От инцидента досега шампионът е загубил над 20 килограма. Лекарите обаче обясниха, че това е нормално при подобни състояния.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ