Израел поиска засилени мерки за сигурност за свои туристи в България

Израел поиска засилени мерки за сигурност за свои туристи в България

Израел поиска засилени мерки за сигурност за свои туристи в България

Израел е изпратил официална молба до България и други европейски държави днес да засилят мерките за сигурност по отношение на израелски туристи в ски курорти и хотели заради евентуална опасност от атентат. Това съобщават няколко израелски издания, сред които izrus и в. "Аарец".

Директорът по сигурността на израелското транспортно министерство Даниел Шинар е потвърдил за в. "Ааарец", че израелските власти се опасяват от евентуална терористична атака в България.

"Поисках да засилят сигурността, защото съм притеснен за вероятен инцидент. Помолих службите за сигурност в Европа да съпровождат израелските групи и да претърсват с полицейски кучета," е заявил той, според в. "Аарец".

Предполага се, че поводът за готвени атентати е четвъртата годишнина от гибелта на един от лидерите на шиитската групировка "Хизбула", Имад Мугния. Той загина при експлозия на кола бомба на 12 февруари, 2008 г. "Хизбула" обвинява Израел за смъртта на втория по старшинство в групировката, но властите в Тел Авив категорично отричат да са отговорни за убийството. Все още няма официално потвърждение от българските власти на новината в израелските медии.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ