Китай стартира 3D телевизия

Китай стартира 3D телевизия

Китайската държавна телевизия започна пробно излъчване на 3D телевизионен канал - China 3D TV Trial Channel специално за зрителите, които имат тв приемници с триизмерна технология, съобщи Франс прес, като се позова на китайската информационна агенция Синхуа.

Първоначално, той ще върви безплатно и вече излъчва по три пъти на ден програми с продължителност от четири часа и половина, които включват анимации, филми, спортни предавания и шоу спектакли. От ръководството на китайската държавна телевизия обещават China 3D TV да предава и предстоящите Летни Олимпийски игри в Лондон.

Каналът дава сериозна заявка да достигне голям пазарен дял, тъй като вече е договорено партньорство да бъде излъчван от големи местни оператори като Beijing TV, Shanghai Media Group, Jiangsu TV, Tianjin TV и Shenzhen TV. Китайската тв аудитория е най-голямата в света и очакванията са новият канал да привлече с появата си сериозни рекламни приходи, както и да увеличи значително търсенето на цифрови приемници за триизмерна телевизия.

Официалният старт на 3D каналът е предвиден за 23 януари, когато започват едноседмичните празненства в страната за Лунната Нова година.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ