Клането в Сирия продължава, още 200 души бяха убити

Клането в Сирия продължава, още 200 души бяха убити

Повече от 200 сирийци, главно цивилни, бяха убити в село Тремеш в района на бунтовническия град Хама, след като беше бомбардиран от хеликоптери и след това щурмуван от милиционери, които са извършили екзекуции на опозиционни активисти. Ако информацията бъде потвърдена, това би било най-лошият инцидент на насилие по време на 16-те месеца на конфликта, в които бунтовници се борят да свалят президент Башар ал-Асад, предава „Франс прес“.

Ръководството на Революциоинния съвет на Хама заяви пред „Ройтерс“, че населението на Тремеш е било подложено в четвъртък на стрелба от тежки огнестрелни оръжия, преди проправителствени милиционери пометат селото и да убият редица активисти. Някои цивилни са били убити, докато се опитвали да избягат. Опозиционните доклади предполагат, че бунтовници от "Свободната сирийска армия, борещи се за сваляне на президента Башар ал-Асад са разположени в селото. "Повече от 220 души паднаха днес в Тремеш. Те са починали от бомбардировки от танкове и хеликоптери и нападение на артилерията," се казва в изявление на опозицията.

Сирийската държавна телевизия заяви същевременно, че те са били убити в „битка с терористични групи“. Фади Самех, опозиционен активист от Тремеш заяви, че е напуснал селото преди нападението, но е бил в контакт с останалите. Той разказва, че цели домове са били унищожени и изгорени от обстрела. "Всяко семейство в града, изглежда има убити членове. Имаме имената на мъже, жени и деца от безброй семейства", казва той, добавяйки, че много от телата са откарани в местната джамия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ