Малайзия официално обяви катастрофата на изчезналия Боинг

Малайзия  официално обяви катастрофата на изчезналия Боинг

Малайзия официално обяви катастрофата на изчезналия Боинг

Самолетът Боинг 777-200 на Malaysia Airlines, излетял от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 8 март, е катастрофирал и няма оцелели от хората на борда му. Това съобщи авиокомпанията със специални съобщения, изпратени до близките на загиналите пасажери. „Дълбоко съжаляваме за това, което трябва да ви съобщим. Без всякакви съмнения самолетът се е разбил и никой от тези, които са били на борда, не е оцелял. Длъжни сме да приемем този факт. Всичко свидетелства, че самолетът е паднал в южната част на Индийския океан", се казва в информацията й до семействата на 239-те души на борда.

Съобщението бе потвърдено по-късно и от премиера на Малайзия Наджиб Разак. На извънредна пресконференция той заяви, че „с огромна тъга“ трябва да обяви, че има данни, които потвърждават, че летателната машина е паднала в южната част на Индисйкия океан, на 2500 км от австралийския град Пърт.

Припомняме, по-рано днес към района, където се смята, че е станала авиокатастрофата, бяха изпратени австралийски кораби, след като Китай съобщи, че нейни самолети са засекли на морската повърхност два големи плаващи обекта, за които се смята, че са отломки от самолета, заобиколени от много други по-малки части около тях.

Последните сигнали от изчезналия Боинг са засечени от спътник, когато самолетът се е намирал на юг от Индийския океан, уточниха днес властите в Малайзия, съобщава Sky News.

Боингът на авиокомпания Malaysia Airlines се изгуби от радарите в нощта на 8 март, докато лешете над крайбрежието на Виетнам в Южнокитайско море. С информацията от днес, че е паднал в Индийския океан, се потвърждава хипотезата на Малайзия, че след като сигналът от полета е изчезнал от радарите, самолетът се е отклонил курса си и е полетял в южен коридор в посока Индийския океан.

Очаквайте подробности!

Още последни сведения от днес: Китай забеляза предполагаеми останки от малайзийския самолет

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ