Наложиха цензура на три руски сайта, заради изборите днес

Наложиха цензура на три руски сайта, заради изборите днес

Наложиха цензура на три руски сайта, заради изборите днес

От сутринта недостъпни за потребителите на интернет са руските сайтове „Слон Ру”, „Болшой город”, „Ню Таймс”. Пред Газета ру представители и на трите електронни издания заявяват, че сайтовете им са били подложени на DDoS-атаки., предаде „Фокус”.

Днес в Русия се провеждат парламентарни избори. Очаква се около 110 млн. руснаци да упражнят правото си на глас и да изберат състава на 450-местната долна камара на парламента - Държавната дума

 „За мен е абсолютно ясно, че тези атаки са част от кампанията срещу асоциация „Голос”. Отговорните за високите резултати в „Единна Русия” не искат да се знае, по какъв начин тези високи проценти ще бъдат постигнати. Удивен съм, че „Живой Журнал” е още жив”, каза главният редактор на „Ню Таймс” Иля Барабанов.

„Ние внимателно следим случващото се в страната. За всеки спокоен наблюдател е очевидно, че стават безброй нарушения. Ние съобщаваме за тях. А властта дотолкова е дезориентирана и изплашена, и не знае какво да прави, че руши сайтовете, съобщаващи обективна информация”, коментира Филип Дзядко, главен редактор на „Болшой город”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ