Путин: Други избори за парламент в Русия няма да има!

Путин: Други избори за парламент в Русия няма да има!

Путин: Други избори за парламент в Русия няма да има!

Премиерът Владимир Путин отхвърли призивите за провеждане на нови парламентарни избори в Русия. Според него твърденията, че последният вот в страната е неточен, заради множество нарушения, не са подкрепени от явни доказателства, съобщи BBC.

Путин е заявил това свое мнение пред поддръжници на партията му „Единна Русия”. Той смята, че политическите опоненти на партията използват проведените парламентарни избори, за да дестабилизират страната. „Изборите приключиха. Парламентът започна работа и говорител беше избран”, каза Путин. По думите му не могат да се водят преговори за организирането на нов вот и всички обжалвания на предишния трябва да преминат по законовата процедура – в съда.

Руският премиер ще се кандидатира отново за президент на предстоящите избори за държавен глава в Русия през март.

Междувременно днес стана ясно, че Сергей Маринов е вторият кандидат-президент, регистриран от ЦИК в Москва след него. Лидерът на руската парламентарна партия "Справедлива Русия" беше записан днес от комисията като кандидат за президент.

Маринов е участвал веднъж в кандидат-президентска надпревара в Русия – през 2004 г. Тогава той получи едва 0,76% от гласовете. Преди дни той подкрепи опозиционните протести в Москва, като заяви, че намира за основателно искането на оставката на премиера Путин, "в рамките на съществуващото законодателство в Русия".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ