Сателитни снимки показаха 122 възможни отломки на изчезналия самолет

Сателитни снимки показаха 122 възможни отломки на изчезналия самолет

Сателитни снимки показаха 122 възможни отломки на изчезналия самолет

Още 122 обекта, смятани за възможни отломки от изчезналия самолет на Malaysia Airlines с 239 души на борда, са били заснети от френски сателит. Това съобщи транспортният министър на Малайзия Хишамудин бин Тун Хюсеин, цитиран от Би Би Си.

На пресконференция в столицата на страната му Куала Лумпур, откъдето летателната машина излетя за Пекин във фаталната нощ срещу 8 март, министърът съобщи, че на сателитните кадри се виждат множество обекти в южната част на Индийския океан, където Малайзия обяви, че е паднал самолета.

Най-големият от заснетите предмети е с дължина около 23 метра. Кадрите са направени от френския сателит Airbus на 23 март. Те са четвъртите спътникови снимки, които показват предмети в тази част на Индийския океан. Мястото, на което се намират, е на около 2500 километра югозападно от австралийския град Пърт. Предметите са разпръснати на площ от 400 квадратни километра.

Австралия днес възобнови издирването на разбилия се Боинг 777-200 след 24-часово прекъсване, заради твърде лоши метеорологични условия, които излагаха на опасност издирвателните екипи. Операциите бяха прекъснати вчера, пради силна буря с пориви на вятъра до 80 километра в час, обилни дъждове и рязко влошаване на видимостта.

Военни самолети и кораби отново са се насочили към зоната, където се смята, че е паднал самолета, след като вчера Китай заяви, че настоява да не бъде прекратявана операцията, докато не бъдат открити и не й бъдат предоставени неоспорими доказателства, че самолетът се е разбил на мястото. На борда на машината са били най-много китайските граждани – 153-ма.

Виж още: Близки на пътниците от изчезналия самолет протестираха в Пекин

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ