Студът взе жертви в Полша, Сърбия и Украйна

Студът взе жертви в Полша, Сърбия и Украйна

Минусовите температури, обхванали Европа, станаха повод за смъртта на десетки хора. В Полша 12 души са починали от силните студове, съобщиха от правителствения център по сигурността. По думите на Божена Висоцка, която е говорител на центъра, само в последното денонощие петима са починали от преохлаждане. Температурите в страната през деня са между минус 10 и минус 15 градуса, а през нощта падат до минус 20. От полската полиция призовават гражданите да проявяват загриженост и да информират полицията и представителите на социалните служби за клошарите, забелязани да спят под открито небе в студа.

Ситуацията в съседна Сърбия, предизвикана от обилния снеговалеж, също остава доста сложна, информира bTV. Извънредно положение е обявено в 14 общини в страната. Проблеми остават местата без достъп до електрическа енергия и с непочистени от преспите пътища. Двама души са загинали заради студа в последното денонощие. Всички регионални и магистрални пътища са проходими, заявиха от Сектора за извънредни ситуации на вътрешното министерство в страната.

В Украйна жертвите на студа са най-малко 18, 12 от които са замръзнали на улицата. 1500 пункта на територията на страната работят, за да осигурят подслон на бездомните хора. В изтеклото денонощие над 7000 са потърсили помощ в тях. Температурите в столицата на страната Киев в близките часове може да паднат до минус 32 градуса, предвиждат синоптици.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ