Таблет за всяко дете

Таблет за всяко дете

След като кампанията „Лаптоп за всяко дете”(ОLPC) не можа да се похвали с кой знае какъв успех, нейните ръководтели се ориентираха към по-практично и евтино решение. Новата концепция е за създаването на таблет с приемливата цена от 75 долара, достъпен за широка маса от потребители.

Таблет се прави по-лесно, отколкото лаптоп, затова е по-лесно да се направи евтин таблет, казва Ед Макнирни, главен технически директор на програмата „Лаптоп за всяко дете”, която така и не успя да лансира преносим компютър на стойност от заветните 100 долара.

Таблетът притежава някои практически предимства като сензорния дисплей например, който, в сравнение с обикновената клавиатура е по-устойчив на изпитанията, на които биха го подложили немирните детски ръце.

Също толкова важно за една организация, опитваща се да достигне до децата в отдалечените краища на света е, че таблетът позволява неограничено персонализиране на клавиатурата съобразно специфични езици и диалекти.

Съществува обаче и известа доза скептицизъм относно това дали контролите на сензорния екран на таблета ще са толкова лесни на децата за управление, докато те пишат, смятат, рисуват и активно участват в съвместно творчество - нещо, което е запазена марка на образователната мисия на OLPC.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ