Тайландската хунта ухажва народа с „кампания на щастието”

Тайландската хунта ухажва народа с „кампания на щастието”

Тайландската хунта ухажва народа с „кампания на щастието”

След като извърши военен преврат миналия месец, управляващата хунта в Тайланд провежда кампания, за да спечели сърцата и умовете на хората. Кампанията й е под надслов „Да върнем щастието на Тайланд”.

Инициативите в нея включиха безплатни билети за кино за тайландците през уикенда, с цел „да се насърчи любовта и хармонията между хората”, информира „Ройтерс”. Освен това, тайландските военни наредиха на телевизионния канал RS в страната да излъчи безплатно за всички тайландци цялото Световно първенство по футбол. Медията купи ексклузивните права за предаване на шампионата и планираше да пусне за безплатно излъчване едва една трета от мачовете. След като бе задължена да подсигури „футбол за всички” в рамките на кампанията за щастието, тя се закани да поиска по съдебен ред обезщетение от държавата в лицето на националния радиотелевизионен регулатор, от 21,5 млн. долара, посочва Би Би Си.

Освен тези инициативи, военната хунта в Тайланд обещава да субсидира земеделците, да възобновява части от инфраструктурата и да покрива разходи на бедните за основни хранителни продукти. Кампанията й за щастието включи още безплатни концерти и фестивали с почерпки. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ