Шумахер реагира обнадеждаващо при събуждането от комата

Шумахер реагира обнадеждаващо при събуждането от комата

Михаел Шумахер се намира в „прогресивна фаза на събуждане” и реагира положително на процеса на изваждане от изкуствена кома, съобщи френското издание "Лекип". Вчера лекарите в болницата в Гренобъл, където се лекува седемкратният шампион от Формула-1, започнаха постепенен процес на събуждане на Шумахер от медикаментозната кома, в която бе поставен след тежкия инцидент, който претърпя преди месец.

Изкуствената кома бе необходима стъпка, предприета от лекарите, за да се ограничат рисковете от по-нататъшни увреждания на мозъка. Шумахер бе оставен в това състояние по-дълго от обичайното - обикновено пациентите се вадят от изкуствената кома до две седмици. Той остана в това състояние цял месец. 

Прогнозите за състоянието му при излизането от комата не бяха оптимистични. Първоначалните му реакции обаче са много обнадеждаващи, пишат от френското издание. 

„Имаме много сигурни източници в болницата. Сигурни сме на 100%”, увери главният редактор на "Лекип" Жереми Арбона. Информацията бе потвърдена и от неврохирурга, грижещ се за Шумахер -професор Стефан Шабарде.

На 29 декември 2013 г. Михаел Шумахер падна, докато караше ски във френския планински курорт Мерибел, и удари главата си в скрити под снега камъни. Той бе откаран с вертолет в болницата „Мотие”, а после преместен в Гренобъл, където му бяха направени две операции. Мнозина специалисти се опасяват, че инцидентът ще донесе трайни последици за Шумахер.

Разследващите и властите проучват различни страни от произшествието, при което Шумахер удари толкова силно главата си в камък, че каската му се разцепи на две.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Откриха обявените за издирване плевенски ученици
За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса