12-годишна американка стана поредна жертва на тормоза в социалните медии

12-годишна американка стана поредна жертва на тормоза в социалните медии

Момиче на 12 години от американския щат Флорида сложи край на живота си след продължителен тормоз в социалните медии, предаде агенция АП.

Ребека Ан Седуик се е самоубила, скачайки в старо циментово съоръжение в град Лейкланд, разположен на около 30 минути път от Тампа.

В преконференция по случая местния шериф е обяснил, че тя е била „абсолютно тероризирана в социалните медии в продължение на година”. При разследване детективите са открили, че е нападана в няколко медийни канала в мрежата със съобщения, сред които се включвало „Защо не се самоубиеш?” и „Защо си жива още?”. Най-малко 15 момичета - нейни познати - са сочени от разследващите като потенциални насилници, които са упражнявали върху нея кибертормоз. Техните лаптопи и телефони са били конфискувани. Родителите им сътрудничат на полицията.

Малко преди да скочи, Ребека е написала съобщение на приятел в Северна Каролина „Скачам. Не мога да издържам повече”.

Случаят е поредна история с фатален край вследствие на тормоза на тийнейджъри върху други в социалните медии. Той се разгласява, за да се алармират родителите за често скриваната от децата, но съвсем реална и голяма заплаха от онлайн контактите в интернет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ