Самолет на Тръмп е ударил паркиран самолетна летище във Флорида

Самолет на Тръмп е ударил паркиран самолетна летище във Флорида

Самолет на Тръмп е ударил паркиран самолетна летище във Флорида

Крилото на самолета  собственост на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, се е ударило в паркиран самолет на летище във Флорида, след като се е приземил безопасно и е рулирал рано сутринта в неделя, съобщи Федералната авиационна администрация(FAA), цитирана от CNBC.

Не е известно дали Тръмп, който в събота проведе предизборен митинг в Уайлдууд, Ню Джърси, е бил в своя 757, когато крилото му се е ударило в паркиран самолет VistaJet в Уест Палм Бийч.

Не се съобщава за пострадали при сблъсъка.

В съобщението на FAA за инцидента, станал в 1:19 ч. българско време в неделя, е посочен опашният номер на самолета на Тръмп - N757AF.

В изявлението на FAA се казва: „Частният Boeing 757 се приземи безопасно на международното летище Уест Палм Бийч около 1:20 ч. местно време в неделя, 12 май“.

По време на рулиране крилото на самолета се е сблъскало с паркиран и незает корпоративен самолет“, заявиха от FAA. „Инцидентът е станал в зона на летището, където FAA не насочва въздухоплавателни средства. FAA провежда разследване.“

Уинглетът е къса перка, която излиза нагоре от крилото на самолета. Тя се използва за намаляване на аеродинамичното съпротивление.

CNBC e  поискала  коментар от говорител на президентската кампания на Тръмп относно инцидента.

Тръмп поддържа резиденция в своя клуб Мар-а-Лаго в Палм Бийч.

Тръмп, който е предполагаемият кандидат на републиканците, е подсъдим в щатски съд в Ню Йорк по обвинения в престъпно вземане на пари за „тишина“. Той не се признава за виновен по делото, по което е обвинен във фалшифициране на бизнес документи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ