Чарлз III изгони близка приятелка и асистентка на Елизабет II от имение в Уиндзор

Чарлз III изгони близка приятелка и асистентка на Елизабет II от имение в Уиндзор

Британският крал Чарлз III принуди любимата помощничка на Елизабет II да напусне дома си в имението Уиндзор, където тя живееше дълги години. Това съобщава Page Six, позовавайки се на биографа на кралското семейство Валентин Лоу.

Според биографа, бившият личен асистент и близък приятел на Елизабет II, Анджела Кели, е очаквала, че ще й бъде позволено да живее във вила в Windsor Home Park след смъртта на кралицата. Въпреки това, по указание на Чарлз III, 65-годишната жена е трявало да напусне резиденцията.

Анджела Кели за първи път започва работа за кралицата през 1994 г. като неин асистент по тоалетите, отговарящ за облеклото, бижутата и отличителните знаци на монарха. С течение на времето обаче нейните отговорности се разширяват. „През последните години кралицата нямаше никой, освен най-близкото й семейство, който да е по-близо до нея от Анджела Кели. Официално тя беше личен асистент, съветник и куратор на кралицата... но беше и неин довереник, приятел и човекът, който се грижеше за нея повече от всеки друг. „Както каза Кели на приятели, тя всъщност е била медицинската сестра на кралицата “, написа Лоу.

Лоу добавя, че докато Елизабет II е била жива, Анджела Кели е имала стая на същия етаж, на който са били личните покои на кралицата. Лоу отбеляза, че високопоставени служители, работещи за кралското семейство, обикновено получават къщи за живеене в имението, които се наричат ​​„къщи на благодатта и милостта“. Няколко дни след смъртта на Елизабет II обаче станало ясно, че Кели, въпреки лоялността си към Нейно кралско височество, няма да получи тази привилегия. „Последваха преговори, в които беше предложено кралят да й купи къща близо до Шефилд, за да може да бъде близо до внуците си. Останах с впечатлението, че кралят просто не иска да живее в съседство с нея “, пояснява Лоу.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ