Defense News: Пентагонът се провали на одит за шеста поредна година

Defense News: Пентагонът се провали на одит за шеста поредна година

Министерството на отбраната на САЩ отново не успя да премине независим одит. Това става за шестата поредна година, съобщава Defense News, цитирайки инспектора на Пентагона Майк МакКорд. Изданието смята, че до този резултат са довели децентрализацията и твърде големият обем активи на Министерството на отбраната. Според Defense News, Министерството на отбраната на САЩ има активи на стойност 3,8 трилиона долара с пасиви на стойност 4 трилиона долара. Активите се намират във всички американски щати и повече от 4,5 хил. съоръжения по света, твърди изданието. Според МакКорд е установено, че половината от активите на Пентагона не отговарят на стандартите за одит.

Defense News припомни, че през 2022 г. от 30 одита в Пентагона ,18 са отчели незадоволителни резултати, седем са установили, че активите са „чисти“, един одит е установил, че активите са „квалифицирани“ (една стъпка под „чисти“), а три одита все още продължават.

Маккорд каза, че оставащите резерви на САЩ, които все още могат да бъдат използвани за военна помощ на Украйна, възлизат на $5 млрд. Миналата седмица пресслужбата на Пентагона съобщи, че обемът на тези резерви е $1 млрд. Defense News твърди, че несъответствието в числата се дължи на счетоводна грешка, допусната от Пентагона. Според изданието служители на Министерството на отбраната са оценили помощта за Украйна, без да вземат предвид влиянието на временния фактор.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ