Франция не е съгласна с бърза процедура за приемане на Украйна в ЕС

Франция не е съгласна с бърза процедура за приемане на Украйна в ЕС

Франция не е съгласна с бърза процедура за приемане на Украйна в ЕС

Възможността за предоставяне на ускорена процедура на Украйна за присъединяване към Европейския съюз е изключена и не бива да се разчита на други привилегии по този въпрос. Това заяви делегат министърът в Министерството на външните работи на Франция Клеман Бон. Думите му бяха излъчени по каналът „Европа 1“.

Същевременно Бон подчерта, че военните действия в Украйна трябва да бъдат прекратени възможно най-скоро, но в името на това не трябва да се изоставят основните правила за присъединяване към ЕС. „Всяка държава, която е част от Европейския съюз, трябва да отговаря на изключително строги изисквания в борбата с корупцията, върховенството на закона, медийния плурализъм, икономическото развитие“, каза министърът.

На 17 юни Европейската комисия препоръча на Украйна и Молдова да бъде предоставен статут на кандидатки за членство в ЕС, докато на Грузия беше отказано. Независимо от това, Киев трябва да извърши редица реформи, за да се класира за влизане в съюза. Сред тях са продължаването на съдебната реформа, прилагането на реформата в Конституционния съд, законите, които предотвратяват корупцията и олигархията, както и прането на пари. Освен това Украйна трябва да промени законодателството за националните малцинства.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ