Германия инвестира най-много в изучаването на английски език

Германия инвестира най-много в изучаването на английски език

Германия инвестира най-много в изучаването на английски език

Английският е най-разпространеният език в света, с повече от 1,5 милиарда хора, които го говорят по целия свят. Ето защо не е изненадващо, че много страни и техните граждани инвестират в изучаването на английски като начин да подобрят живота си и да разширят хоризонтите си. Но кои страни инвестират най-много в изучаването на английски като втори език и колко всъщност се възползват от това? Preply, платформата за езиково обучение, проучи различни показатели, свързани с обучението по английски език в страните от Европейското икономическо пространство, за да определи кои страни инвестират най-много в изучаването на английски език. Това включва дали английският език е задължителен или незадължителен предмет, записване в образованието по държава и броя на наличните курсове по английски език, предава eleconomista.es. 

Според констатациите на Preply, Германия е страната, която инвестира най-много в изучаването на английски език. Английският е задължителен език в Германия, което означава, че всички ученици трябва да го изучават в някакъв момент от своето образование. От всички страни, разгледани в проучването, Германия е четвъртата по брой училища по английски език с 1316, след Италия с 2025, Полша с 1923 и Испания с 1471. 

Общият интерес в Google търсачката в Германия на месечна база на термини като "научете английски" е на осмо място в класацията, средно 3480 търсения, а що се отнася до възможностите за кариера на английски език, страната е на първо място с 4537 свободни работни места, които изискват владеенето му.

Испания застава на второ място като английският също е задължителен език. Испания има най-големия брой международни училища от всички страни в анализа - съответно с 274 и освен това има над 1400 училища по английски език. 

Интересното е да се отбележи, че въпреки класирането на второ място като цяло, нивото на владеене на английски език в Испания се отчита като 540, което е вторият най-нисък резултат в класацията на анализираните държави, като само Италия е под него с 535. Индексът на EF English Proficiency Index е класация, базирана на проучване на два милиона възрастни по целия свят, за да се определи тяхното разбиране на английски език, като по-висок резултат показва по-добро владеене. 

Въпреки това резултатът на Испания все още се счита за умерен, което предполага, че средностатистическият човек в Испания може да участва в англоговорещи срещи според професията си, да разбира текстове на песни на английски и да пише професионални имейли на познати теми на английски. 

Въз основа на това не е изненада, че Испания има втория най-голям интерес за търсене на термини, свързани с „учете английски“, с 14 990 на месец, като много хора искат да подобрят уменията си.

Холандия се нарежда на трето място в класацията и оглавява листата с най-високо ниво на владеене на английски език от 663, което я класира като "много високо" в категорията за владеене на езика. Това показва, че обикновеният човек може да използва подходящ английски език в социални ситуации, да чете с лекота английски текстове за напреднали и може да преговаря за договор с лице, чийто майчин език е английския. 

Освен че се класира високо по отношение на владеенето на английски език, Холандия има и шестият най-голям брой търсения всеки месец за изучаване на английски език - съответно 5090, и има шестият най-висок брой международни училища - 48.  

Други държави, които инвестират сериозно в обучение по английски език, са Италия, Дания, Швеция, Полша, Норвегия, Франция и Исландия. 

Preply проучи и връзката между инвестирането в научаване на английски език и средната годишна заплата във всяка страна. 

Белгия има най-високата средна годишна заплата от 73 728 евро. Белгия се класира сред първите 10 държави, които инвестират най-много в английски език, което предполага, че наистина може да има връзка между изучаването на английски и получаването на по-висока заплата. 

Четири от страните с най-висок БВП на глава от населението също са класирани в топ 10 за инвестиране на английски. Това са Дания, Швеция, Холандия и Германия. Това предполага възможна връзка между инвестициите в английски език и икономическото здраве, тъй като изглежда, че по-високите инвестиции в английски език корелират с по-високия БВП. 

С толкова много държави, които инвестират в обучение на английски език, няма съмнение, че това е най-популярният вариант за втори език. Изучаването на английски може да ви бъде от полза, като ви позволява да пътувате по-лесно, отваря ви врати за срещи с нови хора, развивате кариерата си и дори увеличавате заплатата си. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ