Германските пощи слагат край на телеграмите

Германските пощи слагат край на телеграмите

Германските пощи слагат край на телеграмите

Ерата на телеграмите официално приключи в Германия с финална вълна от хиляди изпратени кратки съобщения за Нова година, съобщи днес главната пощенска служба в страната Deutsche post, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

По данни на службата, в последния ден от предлагането на услугата в навечерието на настъпването на Новата година са били изпратени 3228 телеграми. Това е в рязък контраст със средните месечни количества от между 200 и 300 изпратени телеграми, които службата е обработвала през последните години.

Deutsche post съобщи, че е била една от последните пощенски служби в света, които все още са предлагали разпращане на телеграми и то само в рамките на страната през последните години. През 2018 г. службата прекрати изпращането на телеграми в чужбина.

Изпращането на телеграми, датиращо от началото си от 19-и век, от доста време се счита за остаряла, а освен това и скъпа услуга. През последните години изпращането на телеграма, съдържаща до 160 знака, в Германия е струвало най-малко 12,57 евро (13,31 долара). 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ