Медведев: Политиката на ЕС към Русия е смесица от грубост, инфантилност и глупост

Медведев: Политиката на ЕС към Русия е смесица от грубост, инфантилност и глупост

Медведев: Политиката на ЕС към Русия е смесица от грубост, инфантилност и глупост

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев определи сегашната политика на ЕС по отношение на Русия като "отвратителен коктейл" от грубост, инфантилност и глупост, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Цялата сегашна политика на европейците по отношение на Русия е отвратителен коктейл от високомерна грубост, тийнейджърска инфантилност и примитивна глупост", заяви той днес в канала си в Телеграм.

Бившият президент и премиер на Русия каза, че Европа "обяви намерението си сурово да накаже Русия за желанието ѝ да защити страдащите хора и да гарантира своите дългосрочни интереси". По думите му, тя е решила "да разбие на парчета руската икономика, да я лиши от парите от износа на енергия, наложи тотални санкции върху всичко, което гори".

"Няма значение, че в Европа има огромна промишленост, развито селско стопанство, а гражданите на ЕС искат да живеят в топли жилища с вода. Главното е руснаците да страдат", заяви Медведев.

Но европейците "се осъзнаха, спомниха си, че никой не е отменял зимата, а алтернативните доставки на газ, петрол и въглища са скъпи или просто нереални", добави той. "Осъзнаха колко трудно е да се седи на три стола. Нещо като и на Украйна помагаме, и на Русия вредим, но и нашата икономика и хора също не са ни чужди. В общи линии, не се получи добре", гласи изводът на Медведев.

По думите на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност "жълто-небесносинята истерия" е довела само до "страх от замръзване в студените си жилища, гледайки през заскрежения прозорец към затихващото производство". Изходът от ситуацията според "европейските умници" е в "засилване на доставките на оръжие на киевския режим" и война "до победа", отбеляза Медведев. "Да-да. Скоро ще дойдат студовете?", добави той многозначително. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ