Огромни опашки от автомобили блокираха пристанището в Дувър

Огромни опашки от автомобили блокираха пристанището в Дувър

Огромни опашки от автомобили блокираха пристанището в Дувър

Дълги опашки от автомобили се трупат на пристанището в Дувър за втори ден. Пътниците към Франция са предупредени за възможни закъснения от четири часа, предаде ВВС.

Около 10 000 коли, преминаващи през пристанището, се очаква да бъдат обработени в събота, което е с 1500 повече в сравнение с последния работен ден.

От P&O Ferries предупредиха пътниците да отделят поне 3-4 часа, за да преминат всички проверки за сигурност и през френски гранични служби.

Властите в Кент обявиха, че около 3000 камиона, паркирани извън Дувър, също чакат да преминат през Па дьо Кале към Франция.

Кореспондентът на BBC Саймън Джоунс предаде, че на автомобилите са необходими два часа, за да изминат последната миля от маршрута в събота сутринта и още няколко часа, за да преминат през френския паспортен контрол преди качване на ферибота.

Пристанищните власти, съобщиха, че 13 261 пътници са тръгнали с фериботи до 09:45 тази сутрин и очакват още един натоварен ден.

Пристанището на Дувър и правителството на Обединеното кралство обвиниха Франция за забавянето, тъй като не разполага с необходимия брой гранични служители.

Френските власти признаха за "непредвидим технически инцидент" в тунела под Ламанша.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ