Плажовете в Киев с рекордни посещения

Плажовете в Киев с рекордни посещения

Плажовете в Киев с рекордни посещения

Умората от продължаващата вече 17 месеца война си казва думата и обикновените хора в украинската столица се опитват, макар и под звуците на сирените за въздушна тревога, да се спасят от ежедневния стрес, свързан с военните действия.

От началото на лятото плажовете на брега на Днепър в Киев са регистрирали 320 000 посещения, което няколко пъти надвишава броя им отпреди войната.

При това тази година плажният сезон в украинската столица не бе официално открит и властите непрекъснато предупреждават за риска. Още през май излезе решение на Съвета по отбрана и сигурност на Киев, че заради военното положение не се препоръчва да се посещават плажовете това лято.

Но забраната за пътуване в чужбина и прииждането в Киев на много бежанци от други части на страната са довели до наплив на желаещи да почиват край водоемите в столицата. Според изданието "Бизнес Телеграф" тях не ги спират нито сирените за въздушна тревога, нито отдалечеността от бомбоубежищата.

Общинските плажове в Киев са общо 14, но има и много нерегламентирани места, където се стичат почиващи. Плажуването не е изрично забранено, но градската управа настоятелно препоръчва да не се посещават плажовете, където липсват укрития и защитни съоръжения. Строга забрана има само за използването на лодки, катери и джетове.

А големият наплив е използван от собствениците на плажните зони, за да повишат сериозно цените на редица услуги дори над тези в много от европейските курорти, е показала проверка на изданието.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ