Премиерът Санчес, посолството на САЩ и още 4 важни обекта атакувани с вълна от писма-бомби в Испания

Премиерът Санчес, посолството на САЩ и още 4 важни обекта атакувани с вълна от писма-бомби в Испания

Премиерът Санчес, посолството на САЩ и още 4 важни обекта атакувани с вълна от писма-бомби в Испания

Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо взривно устройство, адресирано до премиера Педро Санчес. Новината съобщиха от Националната полиция и потвърдиха, че тази сутрин друго писмо с експлозив е било изпратено и до военновъздушната база в Торехон де Ардос. В момента пратките са анализират, за да се установи дали имат връзка помежду си.

В оръжейната компания в Сарагоса, в която също е изпратен единият от пликовете, работят 150 души и произвеждат системи за изстрелване на ракети, ръчни гранати и устройства за нощно виждане. Продукцията им се изнася за 35 държави, включително и за Украйна . По-рано в четвъртък експерти по обезвреждане на бомби обезвредиха пета писма-бомби, като Испания засили мерките за сигурност, за да се противопостави на вълна от взривни устройства, изпратени до високопоставени цели, включително премиера на страната и украинския посланик в Мадрид, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

Посолството на Съединените щати в Мадрид също е получи писмо, съдържащо взривно устройство, съобщи испанското вътрешно министерство в четвъртък, потвърждавайки информация от по-рано днес на телевизия La Sexta, предаде Ройтерс. Информацията беше потвърдена и от говорител на американското послоство в испанската столица. С него писмата бомби в Испания стават шест за последните 24 часа.  Министерството каза, че посолството е получило плика около 12:30 ч. по обяд централноевропейско време. В резултат на това целият дипломатически квартал около улица Серано е блокиран от полицейски екипи. Министерството добави, че федералният испански съд, Audiencia Nacional, разследва случая и че е активиран антитерористичен протокол

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ