Путин е пристигнал на работно посещение в Мариупол

Путин е пристигнал на работно посещение в Мариупол

Руският президент Владимир Путин е пристигнал на работно посещение в Мариупол - украински град в Донецка област, който от май миналата година е окупиран от руските сили, предадоха световните агенции. Те се позоваха на руски медии, които пък от своя страна цитираха Кремъл.

Според ТАСС Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, а впоследствие е прекосил няколко района на града с автомобил, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти. Ройтерс пък допълва, че президентът на Русия сам е карал колата.

По време на това пътуване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му, посочва ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, предаде ТАСС. Тази визита там е била извършена на 17 март. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

А относно посещението в Мариупол Кремъл уточнява, че Путин е бил там след визитата в Крим, предаде Франс прес. В Крим път той беше по повод деветата годишнина от руската анексия на полуострова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ