Тримата руски космонавти се завърнаха от Международната космическа станция

Тримата руски космонавти се завърнаха от Международната космическа станция

Тримата руски космонавти се завърнаха от Международната космическа станция

Трима руски космонавти се завърнаха благополучно от мисия до Международната космическа станция.

Космическият кораб Союз МС-21 с Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков на борда се приземи леко в 16:57 на определено място в степите на Казахстан, на 150 километра (90 мили) югоизточно от град Жезказган, предаде Associated Press.

Триото пристигна на космическата станция през март. За Артемиев тази мисия е трети космически полет, с което общото му време, прекарано в орбита, достигна 561 дни. Матвеев и Корсаков записаха по 195 дни на първите си мисии.

Докато капсулата Союз се спускаше, използвайки голям раиран червено-бял парашут под ясно небе, Артемиев докладва на контрола на мисията, че всички членове на екипажа се чувстват добре.

Екипите за поддръжка на хеликоптери кацнаха минути след кацането си, за да приберат космическия екипаж. След бърз медицински преглед след полета, космонавтите бяха откарани в центъра за обучение на космонавти Star City извън Москва.

В момента Международната космическа станция се управлява от Саманта Кристофорети от Европейската космическа агенция, астронавтите на НАСА Боб Хайнс, Кел Линдгрен, Франк Рубио и Джесика Уоткинс и космонавтите на Руската космическа агенция Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ