Зеленски обяви въздушна тревога в цяла Украйна

Зеленски обяви въздушна тревога в цяла Украйна

Зеленски обяви въздушна тревога в цяла Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е обявена въздушна тревога в цялата страна с пост в канала си в Telegram.

„Въздушното нападение не стихва в цяла Украйна. Има ракетни удари. За съжаление, има загинали и ранени”, съобщи той.

Според Strana.ua експлозии са избухнали в 12 региона на страната и столицата.

По-рано украинските медии съобщиха за експлозии в Киев, както и в Житомирска и Киевска области, в Лвов и Тернопол. Серия тежки експлозии са избухнали тази сутрин в Киев, като повечето от тях са станали в оживения „Шевченковски” район, където са разположени редица университети, барове, ресторанти и художествени галерии, стана ясно от пост на кмета на града Виталий Кличко също в Telegram.

Съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко написа на страницата си в Twitter, че една от ракетите в Киев е паднала близо до паметника на Грушевски на улица „Володимирска“, където се намира офисът на Службата за сигурност на Украйна. Все още няма официална информация за броя на жертвите и ранените.

Властите призоваха гражданите да останат в укритията. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че се затварят централните улици на града и помоли жителите на предградията да не пътуват до Киев. Има съобщения за експлозии и в Днепропетровск и Запорожие. Лвов също е засегнат от бомбардировки, атаките са насочени към критична инфраструктура, включително енергийни съоръжения, съобщи губернаторът на региона Максим Козицки.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ