Содексо оглави за 11 път индекса за устойчивост Дау Джоунс

Содексо оглави за 11 път индекса за устойчивост Дау Джоунс

Содексо оглави за 11 път индекса за устойчивост Дау Джоунс

Компанията Содексо, един от световните лидери в сферата на услугите за повишаване на качеството на живот, за 11 поредна година оглави индекса на Дау Джоунс за устойчивост. За втора година компанията заема и първо място за най-добри потребителски услуги.

Индексът на Дау Джоунс е най-старият глобален еталон за устойчивост в световен мащаб и е ключовата отправна точка за инвестиране в устойчивостта и за фирмите, и за инвеститорите. Годишният преглед на Дау Джоунс се основава на задълбочен анализ на корпоративното, икономическо, екологично и социално представяне на компаниите, на оценката на въпроси като корпоративно управление, управление на риска, стратегия за климата, политика за опазване на околната среда, системи за управление, стандарти на веригата за доставки и добри трудови практики.

Дори и като изграден вече лидер, Содексо показва изключителни резултати, особено в областта на корпоративното гражданство и филантропията, гласи оценката на Дау Джоунс. Дадена е висока оценка и за усилията на компанията по опазването на околната среда. Миналата година, например, Содексо стратира амбициозна и водеща в индустрията програма, която ще ангажира доставчиците на компанията, а също така и нейните клиенти и потребители (в допълнение към собствените й операции) да намалят на въглеродните си емисии с 34% до 2020.

В допълнение, Дау Джоунс подчертава и образцовото управление на веригата за доставки Содексо, както и отлични показатели на труда  -  97% от новите служители са наети от местната общност; жените съставляват 43% от средното управленско ниво и 38% от Съвета на директорите;  компанията изпълнява поетият ангажимент за насърчаване на здравето и приемането на решения в тази област във всички 80 страни, в които оперира.

Содексо е член на Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World и DJSI Европа (бившата STOXX) от 2005 г. насам. S & P Дау Джоунс индексите работят в партньорство с RobecoSAM, инвестиционният специалист, фокусиран изключително върху инвестиране в устойчивостта, който следи за представянето на водещите компании, движени от устойчивостта по целия свят.

Основана през 1966 от Пиер Белон, Содексо е компания световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот. Осъществява дейност в 80 държави, има 420 хил. служители и обслужва 75 милиона потребители всеки ден, благодарение на  комбинация от трите основни дейности, които развива: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги. С портфолио от общо над 100 услуги, Содексо осигурява на своите клиенти комплексни решения: от рецепция, поддръжка и почистване до кетъринг и управление на съоръжения и оборудване; от ваучери за храна, за подаръци и гъвкави социални придобивки за служителите до предоставянето на домашни грижи и консиерж услуги.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ