Батков продава контролния пакет на „Левски” за 15 млн. лв.

Батков продава контролния пакет на „Левски” за 15 млн. лв.

Собственикът на Левски Тодор Батков е готов да предаде контролния пакет акции на клуба срещу 15 млн. лв., съобщава „7 дни спорт”. В момента броят на ценните книжа на „сините” е 30 669 974, като всяка акция е оценена на 1 лев. Това е и капиталът на дружеството. От въпросните 30 милиона акции 18 милиона са собственост на Тодор Батков, а още 11 - на кипърското му дружество „Дигерасо Лимитид”.

Адвокатът е склонен да предаде 15 милиона от собствените си акции на този, който пожелае да е следващият мажоритарен собственик в „Левски”. Преди няколко седмици Батков сподели, че води разговори със сериозен български бизнесмен, който живее и развива дейността си в чужбина, но не пожела да разкрие повече подробности.

„Разговаряме с този митичен българин. Когато има нещо повече, ще го обявим” - бяха тогава думите на адвокат Батков. На този етап не е ясно дали разговорите продължават, след като „сините” ще играят във втората шестица на „А” група, а и в клуба пазят всичко в строга тайна.

По наша информация Тодор Батков е готов да вкара всички 15 милиона, които получи за 51% акции на „Левски”, в касата на клуба. Адвокатът няма намерение да покрива собствените си загуби през последните години, които изкара наяве - 43 млн. лева.

Ако наистина се намери сериозен бизнесмен, фирма или консорциум от фирми, които да извадят въпросните 15 милиона, те на практика ще осигурят бюджета на „Левски” за следващите 2 или дори 3 сезона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ