Лестър е новият шампион на Англия

Лестър е новият шампион на Англия

Лестър е новият шампион на Англия два кръга преди края. Интригата изчезна след снощния мач на "Стамфорд бридж" между Челси и останалия единствен претендент за титлата Тотнъм, завършил 2:2.

Така Лестър има 77 точки, а Тотнъм е със 70 и на практика не може да догони в резултата.

Тотнъм водеше с 2:0, но Челси направи обрат след почивката.

Фантастично попадение на Еден Азар в 83-та минута оформи това 2:2, за да откаже Тотнъм от мечтата за титла.

Челси пък продължава да няма загуба на свой терен от Тотнъм в историята си.

Нервите на „Стамфорд бридж“ от важността на мача за Тотнъм взеха връх и почти заличиха спомена от футбол, въпреки хубавите изпълнения на играчите. Цели седем пъти футболистите на двата тима се опитаха да се сбият на терена, като веднъж и Маурисио Почетино се намеси, пише Гонг.

В края на срещата пък мелето стана много сериозно, точно пред тунела, с участието и на двамата мениджъри, и с двата лагера. В крайна сметка реферът Марк Клатенбърг не даде нито един червен картон. Вероятно обаче ще има наказания за доста от футболистите след прегледа на видеозаписите.

Хари Кейн откри резултата в 35-та минута след асистенция на Ерик Ламела. Девет минути по-късно грешка в защитата на Челси доведе до второ попадение във вратата им чрез Хюн Мин Сон.

В 58-та минута Челси се върна в мача с попадение на Гари Кейхил от десетина метра.

Голът на резервата Еден Азар зарадва Челси, но още повече Лестър.

След мача мениджърът на Лестър Клаудио Раниери е потърсил наставника на Челси Гуус Хидинк, за да му благодари  за играта през второто полувреме.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ