САЩ и Канада против Сеп Блатер

САЩ и Канада против Сеп Блатер

Представителите на футболните федерации на САЩ и Канада обявиха, че на днешния конгрес на ФИФА ще гласуват за единствения конкурент на действащия председател на световната футболна централа Сеп Блатер.

„Американската сокър федерация (US Soccer) ще гласува за принц Али бин Хюсеин. Това е вот за добро управление на ФИФА и обещание за нашия спорт”, написа президентът на федерацията Сунил Гюлати в Twitter.

В интервю за интернет сайта на „Ню Йорк таймс” Гюлати обясни надълго и нашироко причините за обединението около кандидатурата на йорданеца преди изборите на президент на ФИФА, насрочени за петък на 65-ия конгрес на международната федерация, част от чието ръководство попадна във водовъртежа на корупционен скандал.

Неговият колега в канадската федерация Виктор Монталиани направи същото.

„Нашият съвет на директорите реши да гласува за принц Али бин Хюсеин, тъй като ние не можем да подкрепим политическото ръководство на ФИФА”, написа той.

„Искаме да бъдем в челните редици на реформата в световния футбол, за да се гарантира, че те са направени по бърз и прозрачен начин”, цитира думите му Франс прес.

За поста президент на ФИФА днес се борят двама души, припомня БГНЕС. Сеп Блатер се стреми да остане начело за пети мандат, а към поста му се стреми йорданският престолонаследник принц Али бин ал Хусейн, който също е част от световната футболна централа.

Изборите в Цюрих ще се проведат на фона на корупционен скандал във ФИФА. Повече подробности ТУК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ