Спортните бази с концесия поне за 30 години

Спортните бази с концесия поне за 30 години

Спортните бази с концесия поне за 30 години

Удължаване на сега предвидения максимален срок от 10 години за отдаване на спортни обекти на спортни клубове и федерации ще заложи ръководството на Министерството на младежта и спорта в новия Закон за физическото възпитание и спорта, който се подготвя в момента. Това съобщи ресорният министър Красен Кралев

„Деветдесет процента от базата е общинска. За да я обновят, клубовете трябва да привлекат инвеститори. Но за тази цел е необходимо да получат концесии за повече години, за да могат да инвестират. Никой няма да дойде за 5-10 години. Ако има изобщо възвращаемост на парите в спорта, тя идва след много дълго време. Сега максималният срок на договорите за клубовете е десет години. Финансовият план обаче не стига за този период да върнеш вложеното. Необходими са поне 30 години”, категоричен бе спортният министър.

Друга идея, която Красен Кралев лансира, е предоставянето на данъчни облекчения за частни инвеститори, влагащи средства в одобрени от компетентен държавен или общински орган инвестиционен проект за изграждане на нови спортни съоръжения, предложени от лицензирани спортни федерации и клубове.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ