В Huawei намериха начин да общуват с починалите близки

В Huawei намериха начин да общуват с починалите близки

В Huawei намериха начин да общуват с починалите близки

Президентът на компанията Huawei по мобилни устройства Кевин Хо е направил неочаквано изявление на конференцията CES Asia в Шанхай, съобщава Bloomberg. Той разказва, че в близко бъдеще ще се появи възможност за общуване с починали близки.

Хо пояснява, че в перспектива човешкото съзнание ще може да се пренася на компютър, а след това близките ще могат да общуват с него с месинджъри.

Според Кевин Хо такова развитие на технологиите е възможно още след четвърт век и компанията Huawei възнамерява да вземе участие в създаването на хранилища на огромни обеми данни (над 15 000 зетабайта), където ще се пренася „личността“ на починалите хора.

Засега все още подобни планове изглеждат като фантастика, но те не звучат за първи път – подобна е и идеята на руския предприемач Дмитрий Ицков, който по аналогичен начин иска да дари хората с безсмъртие.

Кевин Хо твърди, че компанията Huawei работи над защитата от изкуствения интелект. Именно той според много фантасти и учени може да стане главният враг на човечеството и може да го унищожи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ