Apple ще обнови софтуера на iPhone 12 във Франция, за да реши проблема с излъчването

Apple ще обнови софтуера на iPhone 12 във Франция, за да реши проблема с излъчването

Apple ще обнови софтуера на iPhone 12 във Франция, за да реши проблема с излъчването

Apple се отзова на предупреждението на френските регулаторни власти и обеща да обнови софтуера на модела iPhone 12, за да реши проблема с излъчването, което според властите е над разрешените и безопасни нива, предаде Ройтерс.

"Ще пуснем ъпдейт на софтуера за потребители във Франция, който да покрива изискванията на регулаторните органи. Очакваме iPhone 12 да продължи да бъде достъпен в страната", се посочва в изявление на компанията. "Става дума за специален тестови протокол, използван от френските регулаторни органи, а не за проблем на сигурността", допълват от Apple.

Френското правителство приветства реакцията на компанията. "Регулаторът се подготвя бързо да тества този ъпдейт", посочва в съобщение френското министерство на дигитализацията и добавя, че това би дало възможност моделът да се приведе в съответствие с европейските стандарти и да бъде вдигната забраната за продажбите му във Франция.

Apple все пък оспори твърденията на френските власти, че моделът, който е пуснат на пазара още през 2020 г., има високи нива на електромагнитно излъчване и контрира, че той е сертифициран от много международни организации и отговаря на глобалните стандарти.

По-рано през седмицата стана ясно, че Франция дава двуседмичен срок на технологичния гигант да отстрани отклонение от установената горна граница за безопасност на електромагнитно излъчване, което било установено при тестове на френски регулатор и предупреди, че ще предостави данните от доклада на регулатора на ЕК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ