Digital Аge: 8 мобилни приложения за полезното и приятното през зимния сезон

Digital Аge: 8 мобилни приложения за полезното и приятното през зимния сезон

Digital Аge: 8 мобилни приложения за полезното и приятното през зимния сезон

Мобилните ни телефони отдавна са станали част от деловото ни ежедневие. Но, в сезона на празниците, можем и тях да заразим с коледния дух като използваме някои любопитни приложения, тематично подбрани за студеното време и дългите зимни вечери. Ето няколко такива предложения, в които всеки може да открие нещо полезно и забавно.

Waze

Може би по подразбиране ползвате Google Maps или Apple Maps за упътване, но не изключвайте приложението за картографиране Waze, собственост на Google, което се отличава със своите общностни доклади за движението по пътищата. Чрез тях други потребители на Waze ще ви предупреждават за произшествия, забавяния и тежки метеорологични условия. Тази информация може да ви помогне да се върнете по-бързо в уютното помещение или да решите дали изобщо да не тръгвате на път. След това можете да дадете своя принос към общността, като оставите свои собствени съвети и доклади.

Снимка: Shutterstock

Weatherbug

От всички приложения за прогнозиране на времето Weatherbug се справя отлично с изпреварването на изненадите на зимните капризи. То може да ви предупреждава за тежки метеорологични условия, да проследява конкретни бури, да показва радарни карти за текущите условия във вашия район и да предоставя подробни прогнози за следващите няколко часа. Weatherbug дори ви помага да следите пътната обстановка, докато се опитвате да стигнете до дома си. Приложението е напълно безплатно.

Снимка: Shutterstock

Ketchapp Winter Sports

Защо да не изпробвате някои тематични зимни приложения за мобилни игри, които да ви забавляват, докато пиете горещия си шоколад или чакате на летището? Да, точно това да се занимавате и забавлявате с приложения за игри, когато навън е студено, е един от най-добрите начини да изкарате зимата и в този смисъл спокойно можете да заложите на Ketchapp Winter Sports. Това е игра със странично превъртане за каране на ски и сноуборд, която ви позволява да изпълнявате трикове и каскади. Докато изпълнявате каскади, ще трупате точки. Спечелените точки могат да се изразходват за нови неща, за да подобрите статистиките на героя си. Играта е достъпна както за Android, така и за iOS.

Снимка: Shutterstock

BigOven

Заредете се с продукти, поканете група приятели този уикенд и сгответе нещо питателно и вкусно, докато се наслаждавате на снега навън. С повече от 350 000 рецепти, личен списък с хранителни продукти и план за менюто на едно място, BigOven поддържа вдъхновението на кулинаря вътре във вас със сезонно подбрани менюта, начин на живот, диета и др.

Снимка: Shutterstock

MyFitnessPal

Зимата традиционно е време за обилни трапези и понижена активност, но това не трябва да ви спира да се грижите за здравето и физическия си тонус. Популярното приложение за фитнес и персонално здраве MyFitnessPal на Under Armour има каталог от над 350 упражнения, брояч на изминатите крачки, статистика за погълнати и изразходени калории и специален фокус върху здравословното хранене и отслабването. Освен това, MyFitnessPal се свързва с над 50 умни носими устройства от популярни производители като Fitbit и Garmin, както и поддържа интеграция с десетки други приложения, за да разполагате с пълната статистика за вашата ежедневна активност.

Снимка: Shutterstock


ElfYouself

През годините ElfYouself се превърна в част от коледната традиция за много семейства. Те обичат да "се правят на елфи", като създават и редактират видеоклипове с тяхното лице, наложено върху елфи. Можете да добавите до 5 лица на вашето семейство и приятели и да им позволите да станат част от тази тематична забава. Приложението автоматично ще създаде видеоклип с танци. Можете да споделяте тези забавни видеоклипове в социалните мрежи или просто с приятели насаме. Приложението предлага по един безплатен танц всеки ден, който можете да използвате за създаване на видеоклип. Също така, ако не искате да използвате песен, можете да използвате собствения си глас, за да запишете поздрави и весели празнични послания.

Снимка: Shutterstock

Portable North Pole

Освен горепосочените интересни приложения за възрастни, може да се наложи да намерите нещо, с което да забавлявате децата си от време на време, докато поддържате коледната атмосфера жива. Portable North Pole е подходящото приложение, за да усетите коледния дух. Децата ви могат да получат персонализирано съобщение с името си, обявено от истински изглеждащ Дядо Коледа. Те дори могат да получат и обаждане или видеосъобщение. Нищо не може да надмине голямата радост от прякото общуване с Дядо Коледа!
Нещо повече, можете да запишете радостта и вълнението от конкретния момент, когато те видят съобщението от Дядо Коледа. Това е спомен, който за нищо на света не бихте искали да пропуснете. Можете да качите и да споделите видеото и с други хора. Просто посочете някаква информация за лицето, за което искате да получите съобщение от Дядо Коледа. Има стотици видеоклипове и други забавни дейности за премиум потребителите. Това приложение ще насърчи детето ви да остане в списъка с добри деца на Дядо Коледа.

Снимка: Shutterstock

Bumble

Лансирано от една от създателките на Tinder като негова по-гъвкава алтернатива, Bumble е приложение за социални контакти, което набира особена популярност в България. Особеното тук е, че дамите са тези, които трябва да направят първата крачка. Моделът е интересен, независимо дали търсите сериозен контакт или сродна душа по интереси и хобита. Ако искате да дадете нов тласък на личния си живот, Bumble наистина предлага нова платформа за социални отношения. И кой знае, може пък тази Коледа да подарявате подаръци на някое ново лице в живота ви.

Снимка: Shutterstock

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ