Galaxy Z Fold5: Време е да оставите лаптопа да си почива

Galaxy Z Fold5: Време е да оставите лаптопа да си почива

Galaxy Z Fold5: Време е да оставите лаптопа да си почива

Току-що се сдобихте нов лъскав Galaxy Z Fold5 и се чудите какво да правите с него? Това е логично. С такъв голям, обширен дисплей е съвсем естествено да искате да намерите най-добрите приложения и игри, които могат да го запълнят, но и да извлечете максимума от многобройните възможности на апарата. И като се има предвид, че най-новото сгъваемо устройство на Samsung е едно от най-добрите, които можете да си купите в момента, сте направили отличен избор. Galaxy Z Fold5 тежи 253 г, тоест е с 10 г по-лек от Galaxy Z Fold4. Освен това е по-тънък от него. В разгънато състояние дебелината му е 6,1 мм, а тази на неговия предшественик е 6,3 мм. Когато е сгънат, се побира по-лесно в джоб благодарение на разпределената равномерно дебелина 13,4 мм. 

Независимо дали сте нови в областта на сгъваемите телефони, или преминавате от по-стар модел, трябва да познавате отличителните черти на вашия смартфон, за да извлечете максимума от него.

По-голям и по-завладяващ дисплей - прозорец към вашия дигитален свят

Основният дисплей на Galaxy Z Fold5 е огромен - 7,6 инча, в сравнение с 6,7 инча при iPhone 14 Pro Max, и разликата е доста голяма, когато гледате телевизионно предаване или филм. Един до друг дори с най-модерния стандартен смартфон, Galaxy Z Fold5 прилича на киносалон в джоба ти, докато се наслаждаваш на най-добрите услуги за стрийминг. Помага и фактът, че дисплеят на новия Samsung Z Fold5 е по-ярък от този на Galaxy Z Fold4, въпреки че гънката все още се забелязва под определени ъгли.

Да не забравяме и деловите задачи - Google Meet е приложение без алтернатива за виртуални срещи в движение, а това, което прави приложението специално за Galaxy Z Fold5, е оптимизацията му. Samsung си партнира с Google, за да осигури full high definition (FHD) качество на видео разговорите в Google Meet. Освен ненадминато качество и бързата връзка, функционалността позволява видео конференция с до 32 участника. С актуализацията на One UI 4 и по-късните версии Google Meet е интегриран за по-лесен достъп, като приложението е налично в телефонния панел за директен контакт. По време на видеоразговори можете да споделяте екрана на телефона си и дори да добавяте субтитри, за да не пропуснете нито една дума.

Планирате видеоразговор за по-късно днес? Просто се уверете, че услугата Google Meet е настроена, за да се възползвате от удобните ѝ функции, докато се срещате с роднина или приятел, с когото не сте се виждали отдавна. Може би този супер важен документ, който трябва да обсъдите с колеги, не е на служебния ви компютър и случайно е бил записан на телефона ви. Не се притеснявайте, а споделете екрана на своя Galaxy телефон по време на видеоразговорите.

Колкото и невероятно да е качеството на видеото в приложението, може да е трудно да видите всичко на телефона си. Ако искате да гледате видеото на по-голям екран, включете функцията Smart View, за да отразите видео разговора на телевизор.

Мултитаскинг без конкуренция

Galaxy Z Fold5 предлага работа с до три приложения едновременно, а технически това нараства до четири приложения, ако включите опцията за изскачащ прозорец върху всичко останало.

Независимо дали сте професионалисти, студенти или просто хора с интерес към дигиталното съдържание, ще откриете, че в ежедневието функционалността на няколко прозореца, която телефонът предоставя, е чудесна за работа с две приложения едно до друго, като например браузъра Chrome и Slack. Освен това всеки може да оцени възможността да премести и пуска съдържание от един прозорец в друг, например да извадите снимка от приложението Photos и да я поставите в изходящ имейл или съобщение.

На големия основен (вътрешен) екран на Galaxy Z Fold5 потребителите могат да си водят бележки по време на видео разговор или да проверяват списъка си със задачи, докато четат имейли. На креативните умове Galaxy Z Fold5 предлага различни възможности за работа с S Pen Fold Edition или S Pen в комбинация с приложения за създаване и редактиране на съдържание. Основният (вътрешен) и външният екран предлагат разнообразие от изгледи и възможност да персонализираш изгледа на екрана си спрямо съдържанието, за да си максимално ефективен в работата си и да се забавляваш по-пълноценно. 

Режимът Multi Window предлага множество опции, с които да моделираш екрана си точно както смяташ, че ще ти бъде най-полезен за несравними мултитаскинг възможности. Работи с различни приложения едновременно. Можеш например да гледаш видео и паралелно да преглеждаш снимки от галерията. Да преглеждаш пощата си и едновременно да четеш новини. Да „придърпваш“ приложения от лентата със задачи и да ги разполагаш на екрана (drag & drop).

Galaxy Z Fold5 просто ви прави по-продуктивни

Galaxy Z Fold5 е най-близкото нещо до лаптоп с размерите на телефон. Например, когато се прибирате от работа, може да проверите графика си в Google Sheets или да влезете в администраторския панел, за да редактирате текстове. Дисплеят на Galaxy Z Fold5 е достатъчно широк, така че да виждате много повече от електронната таблица в сравнение със сравнително тесния панел на iPhone 14 Pro Max.

Друг начин, по който Galaxy Z Fold5 помага за продуктивността, е лентата със задачи. Не е необходимо да изкарвате превключвателя на задачи, за да преминавате от едно приложение към друго. Просто докосвате желаното приложение в лентата със задачи в долната част на екрана, а при нужда - и да я персонализирате.

Функцията App continuity позволява преминаване oт малък към голям екран само с едно разгъване на Galaxy Z Fold5. Тя прехвърля всичко, което сте отворили на външния екран към основния, след като разгънете телефона. Така няма нужда да отваряте отново приложенията. Най-усъвършенстваното многозадачно изживяване на смартфон Samsung Galaxy досега поддържа три прозореца на един екран, така че да стриймвате, пазарувате, разглеждате и играете повече.

Режимът Flex улеснява живота ви

За тези, които искат да бъдат продуктивни и да вършат различни задачи на телефона си, функциите на Galaxy Z Fold5 в режим Flex позволяват отварянето на няколко приложения наведнъж чрез Multi Window. Освен това приложения като Messages, Google Chrome, Google Meet, Gmail, Google Photos, Google Search, YouTube, Microsoft Office, Onedrive, Outlook, Microsoft Teams, Netflix, Slack, Snapchat, Cortana, Spotify, TikTok, ZOOM и др. за улеснение са предварително инсталирани на смартфона. Той ви позволява да разположите телефона като лаптоп на масата и да работите със свободните си ръце. Това включва правене на снимки и видеоклипове без статив, както и гледане на най-добрите предавания или рецепти в Netflix.

Особено ще ви харесва как може да проведете бърза видеоконференция с помощта на Google Meet на Galaxy Z Fold 5, без да се налага да държите самото устройство.

Стилусът S Pen: идеята буквално е в ръката ви

S Pen Fold Edition, познатият от третото поколение Fold от 2021 г. стилус, също е подобрен, за да носи още по-голямо удоволствие при писане на Galaxy Z Fold5. Тези функции и инструменти се обединяват за още повече продуктивност на по-големия екран с цел да улеснят потребителите да изпълняват важните си задачи отвсякъде.

С едно натискане на бутона на S Pen или просто задържане на S Pen Fold Edition над екрана и натискане на бутона отстрани, получаваш достъп до функции като Smart Select, Screen Write, Live Message и други. Имате възможност да си водите бележки и да рисувате върху дисплея на Galaxy Z Fold5 със стилуса. Писалката S Pen е полезна и при извършване на фини редакции на снимки в приложения като Photoshop Express за Android.

С писалката може да нахвърляте идеите си, когато и където ви споходи вдъхновението. Създавайки преки пътища за любимите си действия с S Pen, вие ще пестите време и ще работите интелигентно. S Pen Fold Edition е със стилен дизайн, който приляга комфортно в ръката, така че да пишете дълго време. Когато приключите, просто върнете писалката в специалния включен в комплекта калъф за съхранение.

Още тайни, които да откриете за себе си

Galaxy Z Fold5 е нещо повече от типичен смартфон, благодарение на комбинацията от голям екран, оптимизирани приложения и ефективно използване на неговите уникални характеристики. Освен всичко горепосочено, има още много неща, които да харесате: Galaxy Z Fold5 е най-здравият сгъваем смартфон на Samsung до момента, както и първият в света водоустойчив сгъваем смартфон, благодарение на сертификат за прахо- и водоустойчивост IPX8. 

Повечето флагмани на Samsung поддържат платформата DeX и Galaxy Z Fold5 не е изключение. Режимът DeX също е на разположение в моделите от серията Galaxy Z - Galaxy Z Fold5. DeX режимът превръща новите телефони от Galaxy Z серията в настолен компютър с помощта на външна клавиатура, мишка и монитор – посредством безжично свързване, което е от особена важност напоследък заради хибридния начин на работа. Samsung описва Galaxy Z Fold5 като "три в едно", а DeX е третата му и последна форма, която ви предоставя телефон, таблет и компютър в едно. Така оборудвани със сгъваемото устройство, което се превръща в настолен компютър, когато имате нужда от него, е време да оставите чантата си за лаптоп у дома.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила