Китай пуска първата в света ултраскоростна интернет мрежа от следващо поколение

Китай пуска първата в света ултраскоростна интернет мрежа  от следващо поколение

Китай пуска първата в света ултраскоростна интернет мрежа от следващо поколение

Китай пуска първата в света ултра високоскоростна интернет мрежа от следващо поколение с честотна лента от 1200 G бита в секунда (1,2T). За това беше съобщено на пресконференция, проведена в университета „Цинхуа“ в Пекин, цитирана от Радио Китай.

Мрежата, разработена съвместно от университета „Цинхуа“ и компаниите „Чайна мобайл“ (China Mobile), „Хуауей“ (HUAWEI) и CERNET.com, обхваща повече от 3000 километра и свързва градовете Пекин, Ухан и Гуанджоу. Тя е голямо постижение в рамките на Националния проект за технологична инфраструктура на бъдещия интернет (FITI). От пробната си експлоатация на 31 юли тази година основната мрежа на FITI работи стабилно и надеждно, преминавайки успешно различни тестове, бе изтъкнато на пресконференцията. 

Гръбнакът на FITI се управлява на базата на ключови технологии, притежавани от Китай, като следващо поколение интернет основен рутер 1.2T ултра-високоскоростен IPv6 интерфейс и ултра-високоскоростно мулти-пътево агрегиране. Както софтуерът, така и хардуерът на гръбнака на FITI са произведени в страната. Проектът FITI е базиран на технологията IPv6, а основните възли на неговата високопроизводителна опорна мрежа са разпределени в 40 университета в 35 града в цялата страна. През април 2021 г. високопроизводителната опорна мрежа на FITI започна работа, постигайки взаимно свързване с IPv4/IPv6 тестови съоръжения както в Китай, така и в чужбина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ