Microsoft пуска програма за разпознаване на възрастта

Компанията Microsoft представи нова програма How-Old.net, която позволява да се оцени приблизително пола и възрастта на човека по негова снимка Приложението беше демонстрирано на конефренцията за разработчици Build 2015 в Сан Франциско.

За да се възползвате от опцията, трябва да качите фотография в сайта с програмата. Само за секунди, той анализира снимката и дава оценка за пола и възрастта на човека на нея. Ако снимката е групова, то приложението сканира и дава резултати за всички лица на нея.

"Отначало предложихме на няколкостотин души да тестват страницата като очаквахме да откликнат не повече от 50. Но ни очакваше истински шок - за три часа се включиха 35 хиляди потребители от цял свят, като при това 29 хил. от тях бяха от Турция", разказаха разработчици на програмата .
За създаването на сайта са използвани новите инструменти за разпознаване на лицаFace detection API, технологии за машинно обучение, инструменти за търсене Bing API и за анализи в реално време PowerBI.

Идеята не е нова. В края на септември миналата година мобилният оператор Orange отпразнува 20-годишен юбилей с интересен проект – специална програма, инсталирана на сайт, която ви прави снимка, пита за възрастта и пола ви и след това моделира бъдещето ви като ви показва как ще изглеждате след 20 години
Опитайте и вие! Ето как протича процесът. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ