Microsoft с нов браузър за Windows 10

Microsoft с нов браузър за Windows 10

Microsoft с нов браузър за Windows 10

Microsoft ще се раздели с браузъра Internet Explorer. Той ще бъде заменен с нов браузър, който ще излезе на пазара заедно с операционната система Windows 10, съобщиха американските медии.

Официалното обявяване на края на бранда бе направено на годишната конференция на компанията в Атланта от шефа на маркетинга Крис Капосел.

"Работим над нов бранд и неговото име за Windows 10. Ще продължим да поддържаме за клиентите си Explorer, но ще имаме нов браузър, чието кодово име е Project Spartan. Все още избираме име за него", казва Капосел.

Според специалистите новият браузър на Microsoft ще напомня на популярния Google Chrome. Неговата скорост ще е значително по-висока в сравнение с Internet Explorer.

Браузърът Internet Explorer със синьото „е” се появи през 1995 г. Експертите вече смятат, че той е „загубил свежестта си и трябва да бъде обновен”.

През лятото ще бъде пусната новата операционна система Windows едновременно в 190 страни на 111 езика, съобщи на международна технологична конференция в Китай изпълнителният вицепрезидент на отдела за операционни системи Тери Майерсън.

Съобщението бе изненадващо, тъй като се очакваше операционната система да излезе на пазара наесен.

Експертите оценяват Windows 10 като "нов старт" за Microsoft, тъй като ще има версии за смартфон и таблет.

Microsoft иска втори шанс, след като в миналото не отделяше достатъчно внимание на мобилните платформи, коментират пазарните анализатори.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ