Nike ще прави фитнес приложения за Apple

Nike ще прави фитнес приложения за Apple

Nike сменя концепцията, вместо собствени фитнес помощници във вид на техно аксесоари, компанията ще разработва тренировъчни приложения за външни платформи и най-вече за продукти на Apple, съобщава Mashable като цитира източници, близки до ръководството на Nike.

Преди дни медиите съобщиха, че Nike прекратява разработката на гривната Fuelband, което бе голяма изненада за пазара, тъй като моделът бе очакван с огромен интерес. Впоследствие стана ясно, че проектът не е затворен, а само е уволнена част от екипа, занимаващ се с разработването на апаратната част от устройството.

Първите бъдещи приложения на Nike за Apple ще бъдат предназначени за iWatch, уточнява Mashable. По неофициални данни iWatch ще работи с новата операционна система iOS 8 и в него ще бъде отделено специално внимание на редица фитнес функции като запис на изминавано разстояние, разход на калории и т.н.

Преносимите аксесоари като умни часовници, фитнес-гривни, очила и други техно аксесоари са една от най-обещаващите тенденции на пазара. По предварителни оценки на IDC, около 19,2 милиона умни преносими устройства ще бъдат лансирани на световния пазар през тази година, а към 2018 г. този показател ще нарасне до почти 112 милиона единици.

Лидери в сегмента ще бъдат фитнес гривните заради изключителната си достъпност на ползване, както и невисоката цена. Фитнес-гривните могат да работят независимо от други устройства, но функционалността им се повишава при включване към смартфон, планшет или персонален компютър.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ