Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или напуснали компанията след придобиването от Мъск

Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или напуснали компанията след придобиването от Мъск

Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или напуснали компанията след придобиването от Мъск

Броят на щатните служители в Twtiter е намалял до приблизително 1300 души, включително по-малко от 550 инженери на пълен работен, става ясно от вътрешни документи на компанията, прегледани от Си Ен Би Си. Около 75 от 1300-те служители на компанията са в отпуск, включително около 40 инженери.

Екипът за доверие и безопасност на компанията, който прави препоръки за политиките, промени в дизайна и продуктите с цел да предпази всички потребители на Twitter, е сведен до по-малко от 20 служители на пълен работен ден.

Вътрешните документи показват, че има и около 1400 неработещи служители на Twitter, които все още получават заплати, но от тях вече не се очаква да изпълняват старите си отговорности в компанията за социални медии. Много от тях подадоха оставка, когато изпълнителният директор Илон Мъск изпрати съобщение с ултиматума да се ангажират с многочасова работа на пълни обороти или да напуснат компанията.

Под управлението на Мъск Twitter намали броя на своите служители чрез масови съкращения и промени, които принудиха мнозина да подадат оставка, включително премахването на политиката, позволяваща работа от вкъщи завинаги, която беше въведена при бившия главен изпълнителен директор Джак Дорси.

Преди Мъск да придобие социалната мрежа за 44 млрд. долара миналата година, персонала на Twitter наброяваше на около 7500 души. Дори преди промяната в ръководството обаче се носеха вътрешни слухове за уволнения. Мъск обаче съкрати много по-голяма част от персонала на Twitter, отколкото мнозина очакваха – с около 80% според вътрешни документи и коментари на напуснали служители, говорили със Си Ен Би Си.

Според инженер, който напусна компанията, загубата на служители ща затрудни надеждното поддържане на услугата, докато все още се изграждат нови функции.

В допълнение към около 1300 служители, работещи на пълен работен ден, Мъск също е упълномощил около 130 души от другите си компании, включително Tesla, SpaceX и The Boring Company, както и служители от рискови фондове и други фирми, да работят в Twitter.

Откакто пое Twitter Мъск се сблъска с негативната реакция на акционерите в Tesla за това, че се разсейва твърде много със социалната мрежа, разпалва политически спорове и продава акции на производителя на електрически превозни средства на стойност милиарди долари, за да финансира придобиването на Twitter.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ