Първият портативен дисплей за холограми влиза в масово производство след 6 месеца

Първият портативен дисплей за холограми влиза в масово производство след 6 месеца

Първият портативен дисплей за холограми влиза в масово производство след 6 месеца

Компанията Looking Glass Factory започна кампания за набиране на средства за производството на ново устройство, наречено „Looking Glass Go“. Това е портативен дисплей за показване на холограми и според разработчиците - първото в света устройство от този вид. То е сс размери 16 x 8 x 1,9 cm и тегло 235 g и има сгъваем екран с резолюция 1440 x 2560 пиксела и съотношение на страните 9:16.

Новият продукт е 10 пъти по-тънък от предишните дисплеи Looking Glass и има два пъти по-голяма плътност на пикселите. Дисплеят се свързва с различни източници на съдържание чрез USB-C и Wi-Fi. Капацитетът на вградената памет е достатъчен за съхраняване на хиляди холограми. За да видите холограми на такъв дисплей, не са ви необходими слушалки или друго допълнително оборудване. Вграден софтуер, базиран на изкуствен интелект създава множество перспективи върху основно 2D изображение, за да го преобразува в 3D и да му позволи да бъде гледано от различни ъгли. Можете да изтеглите готови холограми от устройства, които ги генерират, или да вземете файлове от платформата Looking Glass Blocks, достъпът до която е включен в цената на продукта.

Съобщава се, че ентусиастите могат да използват приложението Liteforms и услугата ChatGPT, за да създават свои собствени холограми въз основа на текстови инструкции. Можете също да използвате добавки и библиотеки за Unity, Unreal, Blender и WebXR, за да създавате персонализирани изображения. Looking Glass Go ще бъде пуснат в продажба през юни 2024 г. на цена от $300 за бройка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ