Yahoo въвежда пароли “по поръчка”

Yahoo въвежда пароли “по поръчка”

Yahoo въвежда пароли “по поръчка”

Yahoo обяви, че предприема действия, насочени към по-лесно и по-сигурно използване на електронната поща, пише TheNextWeb. Едно от тях е въвеждането на “пароли по поръчка”, които според технологичния гигант, ще премахнат необходимостта да помним паролите за достъп до профила си. Когато е необходимо, потребителите ще получават пароли чрез текстово съобщение на мобилния си телефон.

За да получим нова парола, най-напред трябва да се регистрираме в акаунта си и да кликнем върху името си в горния десен ъгъл, за да видим информацията за профила. След това избираме рубриката “Security” и кликваме върху “on-demand password”, за да активираме функцията. Следващата стъпка е да въведем телефонния си номер и Yahoo ще ни изпрати код за потвърждение. Когато отново се регистрираме в Yahoo, компанията ще ни изпрати парола при нужда.

Дилън Каси, вицепрезидент за продуктовия мениджмът на Yahoo посочва, че ако хората вече използват мениждъра на пароли, системата ще го отчете, пише „Фокус”. Паролите по поръчка се въвеждат като улеснение, но не за всички, отбелязва Каси. Намеренията на Yahoo са да започне да използва методи за потвърждение на самоличността, които са по-сигурни от текстовите съобщения. Засега обаче функцията за пароли по поръчка е на разположение само на потребителите в САЩ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври