Подписахме меморандуми за разбирателство със Световната банка и ЕИБ

Подписахме меморандуми за разбирателство със Световната банка и ЕИБ

Подписахме меморандуми за разбирателство със Световната банка и ЕИБ

Българското правителство подписа меморандуми за разбирателство със Световната банка и с Европейската инвестиционна банка. Премиерът Бойко Борисов прие в Министерския съвет еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан и вицепрезидентите на СБ за Източна Европа и Централна Азия Филип льо Уру, на ЕИБ Вилхелм Молтетер и на Европейската банка за възстановяване и развитие Ян Фишер. Документите бяха подписани в Гранитната зала на Министерския съвет.

Съглашенията трябва да доведат до засилване капацитета на регионалните местни и административни власти, заяви комисар Хан. Международни експерти ще помогнат в обучаването на нови кадри. „Нашата обща цел е икономически растеж и заетост и използване на европейските средства по най-добър начин”, заяви Молтетер. СБ и ЕИБ ще предоставят важни консултански услуги на България, които целят подобряването на финансовото управление в страната.

На церемонията по подписването присъстваха посланици на държавите членки на ЕС и министрите, отговорни за управлението на структурните инструменти в България, както и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и за управление на европейските средства Томислав Дончев.

От българска страна меморандумите бяха подписани от министър Томислав Дончев. С документите се уреждат областите, в които експертите на финансовите институции ще предоставят аналитично-консултантски услуги.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ