Гърция опроверга информацията, че се готви за фалит

Гърция опроверга информацията, че се готви за фалит

Гърция опроверга информацията, че се готви за фалит

Гърция не се подготвя за фалит, а на същото мнение са и нейните кредитори, заявиха гръцки правителствен източник в отговор на статията на в. Financial Times, според която Атина се готви да обяви дефолт по държавния дълг, ако не може да постигне споразумение с международните кредитори до края на април, съобщи БГНЕС.

Източникът подчерта още, че преговорите продължават интензивно, за да може да се намери взаимно приемливо решение и заяви, че "24 април ще е още една дата, на която няма да се случи края на света".

"Това, което изглежда тревожи всички е, че гръцкото правителство е решено да сложи край на политиката на икономии и да постави високо в дневния ред въпроса за развитие. С нетърпение чакаме да видим статията, която ще напише Financial Times на 25 април", заяви високопоставеният представител на гръцкото правителство.

Според материала на Financial Times правителството на Гърция, което бързо привършва парите за плащане на заплати на държавните служители и пенсиите, реши да се откаже от изплащането на 2,5 милиарда евро на Международния валутен фонд, които трябваше да бъдат преведени през май и юни, ако не се постигне споразумение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ