Банки ще предложат облекчени условия за работещите на минимална заплата  

Банки ще предложат облекчени условия за работещите на минимална заплата   

Банковата общност споделя необходимостта от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата по повод изразеното от правителството намерение за въвеждане на изискване за изплащане само по банков път на трудовите възнаграждения в определени предприятия

Банките работят активно и имат готовност, индивидуално, да въведат в кратък срок освобождаване от такси във връзка с услуги по използване на сметка с параметри, сходни на регламентираната в чл. 118 - 121 на Закона за платежните услуги и платежните системи платежна сметка за основни операции за лицата, получаващи по банков път трудови възнаграждения, когато те са в размер на минималната работна заплата, съобщиха от Асоциацията на банките в България. Както и досега и съгласно законовите изисквания, всяка банка ще обяви публично актуалните си условия.

Банките в страната се доказват като надежден партньор на  всички свои клиенти, включително и като предлагат, според собственото си виждане, преференциални условия за групи клиенти или лица, допълват от АББ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ