Джейми Даймън за криптовалутите: Ако бях на мястото на правителството, щях да ги забраня

Джейми Даймън за криптовалутите: Ако бях на мястото на правителството, щях да ги забраня

Джейми Даймън за криптовалутите: Ако бях на мястото на правителството, щях да ги забраня

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън нападна биткойн и другите дигитални монети, като заяви, че криптовалутите трябва да бъдат забранени.

„Винаги съм бил дълбоко против крипто, биткойни и т.н.“, каза ръководителят на най-голямата американска банка по активите по време на изслушване в банковия комитет на Сената на САЩ. „Единственият истински случай на употреба на крипто имат престъпници, наркотрафиканти ... за пране на пари, избягване на данъци.“

„Ако бях на мястото на правителството, щях да ги закрия“, добави той.

Забележките са най-новата атака на Даймън срещу криптовалутите, въпреки че неговата банка е силно ангажирана с блокчейн.

В предишни изявления Даймън нарече биткойн „надценена измама“ - коментар, от който по-късно се разграничи. Той също го беше оприличил купуването на крипто активи като това да си „вземете скала за домашен любимец“.

След допълнителни разпити от сенатор Елизабет Уорън, Даймън и няколко други изпълнителни директори на големи банки, изправени пред комисията като част от рутинно изслушване за индустрията, се съгласиха, че крипто компаниите трябва да са обект на същите разпоредби срещу прането на пари като големите финансови институции.

Темата предизвика рядко срещано единство между банковите лидери и Уорън, която обикновено е остър критик на индустрията.

„Когато става дума за банкова политика, обикновено не се държа за ръце с главните изпълнителни директори на банки за милиарди долари, но това е въпрос на национална сигурност. На терористите, наркотрафикантите и измамните нации трябва да бъде забранено да използват крипто за своите опасни дейности. Време е Конгресът да действа“, каза Уорън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ