Известен инвеститор заговори за връщане на „глупостта" на пазарите

Известен инвеститор заговори за връщане на „глупостта

Известен инвеститор заговори за връщане на „глупостта" на пазарите

Известният инвеститор Майкъл Бъри заговори за връщане на „глупостта“ на пазарите, пише Блумбърг.

Бъри, който придоби широка популярност с предсказването на кризата с ипотечните кредити в САЩ, довела до световната финансова криза от 2007-2008 г., написа в Twitter, че „познатата от пандемията от COVID-19 глупост все още не е изчезнала“.

„Глупостта се завърна. След 1929 г., след 1968г., след 2000 г., след 2008 г., щамът на глупостта, който превърна бичите пазари (при които акциите поскъпват) в балони, изчезна без следа. Този, свързан с периода от пандемията на COVID-19 обаче още не е мъртъв. Както 2001 г. преди Enron, преди 11 септември и WorldCom“, написа той в социалната мрежа.

Не е ясно какво точно има предвид Бъри в поредната си серия от загадъчни туитове. Той сравнява настоящия период с 2001 г. преди атаката срещу кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември и скандалите с Enron и WorldCom, които се разиграха в периода на спукването на дотком балона.

Бъри прогнозира спад в цените на акциите от месеци. За известно време това изглеждаше като точна прогноза, тъй като S&P500 отчете най-лошото си първо полугодие от 1970 г. насам. В последно време обаче показателят отчита възходяща тенденция, като се повиши с 13% от дъното си, достигнато в средата на юни.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ