Над 2 млрд. долара изтекли от криптоборсата Binance за седмица

Над 2 млрд. долара изтекли от криптоборсата  Binance  за седмица

Над 2 млрд. долара изтекли от криптоборсата Binance за седмица

Най-голямата борса за криптовалута в света Binance е изправена пред масивен отлив на средства. През изминалата седмица потребителите са изтеглили $2,1 милиарда от борсата, съобщава The ​​Wall Street Journal, позовавайки се на данни от аналитичната компания Nansen.

Миналата седмица Binance беше принудена да спре спот търговията, депозитите и тегленията за няколко часа поради софтуерна грешка.

На 28 март Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) заведе дело срещу Binance, нейният основател и главен изпълнителен директор Чанпън Джао, както и срещу бившия топ мениджър Самуел Лим. Регулаторът ги обвинява в нарушаване на редица американски разпоредби, включително и тези, насочени към борбата с прането на пари.

Според Nansen, няколко часа преди официалното обявяване на съдебния иск от американския регулатор, потребителите са изтеглили от борсата $850 млн, а след обявяването на съдебния иск - още $240 млн.

В същото време Nansen отбелязва, че това не е първият масивен отлив на потребителски средства от Binance. Последният път клиентите масово изтеглиха парите си от борсата на 13 декември 2022 г. като тогава мащабът на тегленето беше много по-значителен - 3 милиарда долара на ден.

Като цяло Binance вече контролира активи в криптовалута на стойност 63 млрд. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ