Ще има нови протести срещу правителството на втория ден на Коледа

Ще има нови протести срещу правителството на втория ден на Коледа

Ще има нови протести срещу правителството на втория ден на Коледа

Днес се очаква протест на българските емигранти, прибрали се от чужбина, както и на „ранобудните студенти“ от цялата страна, които ще се присъединят към тях. Шествието е против кабинета „Орешарски“, предаде Дарик радио.

Инициативата тръгна от българи, живеещи в чужбина под наслова "Прибираме се за оставка". Те обсъждаха в група в социалната мрежа, че се връщат за празниците и имат възможност на днешния ден - 26 декември - "физически" и "заедно" да покажат подкрепата си към студентите и протеста.

Протестни шествия ще има следобяд в София, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и други български градове, а също и в Атина, Хамбург, Лондон, Будапеща, Мюнхен, Копенхаген и Монреал.

Ранобудните студенти ще протестират и във връзка с двамата студенти, блокирани в Благоевградския Югозападен университет.

Твърди се, че ректорът на учебното заведение е забранил достъпа до сградата, като е разрешено единствено нейното напускане. Поради това студентите се събират в 14.00 часа на Орлов мост, за да изразят подкрепата си към двамата младежи.

След това те ще се присъединят към българите, прибрали се у нас от чужбина за празниците, които излизат в 15 часа пред Българската народна банка.

Днес е вторият ден от Коледа, на който се отдава почит на Света Богородица. У нас този ден се отбелязва и като Ден на бащата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ