Фантастичните 25

Фантастичните 25

Фантастичните 25

За 25-те години, откакто съществува, "Домейн Бойар" успя не просто да оцелее през всички години на преxода, но да изгради своята репутация на един от най-надеждните производители в бранша и да стигне до върха. Регистрирана през 1991 г. едновременно в София и Лондон, първата частна винарска компания след промените се превърна в един от най-големите и престижни производители и износители на българско вино в Европа, Америка и Азия, а "Домейн Бойар" и "Сините скали" са единствените български вина в престижната британска класация "Топ 50" на AС Nielsen.

2015 г. бе една от най-силните в историята на българската изба, чиято класа потвърждават няколко важни числа и факти. Показвайки, че годините упорита работа имат значение, през есента компанията заслужено получи приза Superbrand в категорията "Вино" - наградата се определя от потребителите и измерва тяxното доверие в дадена марка.

Друг неоспорим факт, който показва, че пазарът никога не бърка и оценката на потребителите има най-голяма стойност, е този, че ICAP group Bulgaria посочи "Домейн Бойар" за

най-устойчиво развиващата се и с най-голям ръст българска винарска компания за 2014 г. Според предвижданията икономическият ръст на "Домейн Бойар" и за изминалата 2015 г. ще бъде забележителен и поне с 15% по-висок спрямo 2014.

За създаването на качествени вина са важни няколко неща - страст, любов към виното, професионализъм и добър екип. Eнолозите на "Дoмейн Бойар" Капка Георгиева, Росен Георгиев, Димитър Панов и Дойчин Андреев са сред най-изтъкнатите професионалисти в бранша, доказали своите високи познания и опит както у нас, така и по света. Освен "Сините скали" в Сливен - основната производствена база на "Домейн Бойар", енолозите на компанията позиционираха изключително успешно и бутиковата изба "Кортен". В малкия проект за микровинарство екипът сътвори някои от най-добрите марки български вина, като Solitaire, Korten Wines, Platinum, Pink Diamond и други, които спечелиха най-престижните отличия от световните конкурси.

Впечатляващото портфолио с вина на "Домейн Бойар" и бутиковата изба "Кортен" се разшири и със световни компании като Constellation Brands и Accolade Wines, както и признати изби от ранга на Kim Crawford, Hardys, Chilensis, Saint Andre de Figuiere, тосканските вина на рок легендата Стинг и още много други. Наред с всичко това компанията

полага целенасочени усилия да задържи всичко постигнато дотук, да развива нови марки, нов дизайн и нови продукти и да създава нови партньорства, които водят след себе си естествено нови приятели и нови клиенти. За верните си почитатели у нас компанията е подготвила пролетна изненада - Spring Wine Testing - професионална дегустация с майсторски класове не само с всички свои топвина, но и с вината на чуждестранните си партньори.         

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ